Vrede is Nu

Beter dan duizend lege woorden
is één woord dat vrede brengt.

~ Boeddha ~

Agenda

donderdag 6 oktober 2016 20.00 uur

Stilstaan bij Vrede

Onze maandelijkse ontmoeting rond de WereldVredesVlam wordt opgeluisterd door het huiskamerkoor onder leiding van Ellen Deimann. Hennita Jaspers, een van de koorleden zegt hierover: "Wij hebben aardig wat liederen over vrede op ons repertoire en de ‘vlam’ dragen we volgens mij ook allemaal in ons, dus we hebben er zin in om te zingen rond de wereldvredesvlam". Kom luisteren en misschien wel meezingen. Na afloop drinken we nog een kopje koffie of thee met wie dat wil.

17 t/m 25 september 2016

Vredesweek '16 Nijmegen

Vrede verbindt Nijmegen is het thema van de vredesweek in Nijmegen 2016. De start vindt zaterdag 17 september om 19.30 uur plaats bij de WereldVredesVlam. Aan het einde van deze bijeenkomst wordt de levende vlam naar de Nicolaaskapel op het Valkhof gebracht. De hele week organiseren allerlei organisaties activiteiten. Het hele programma vindt u op de website van de Vredesweeknijmegen.nl en op de walkofwisdom.org.

iedere eerste donderdag van de maand

Ontmoeting rond de Vlam

Iedere eerste donderdag van de maand om 20.00 uur is er een ontmoeting rond de WereldVredesVlam in Nijmegen op de Titushof. Na een korte meditatie die wordt ingeleid, is er nog gelegenheid om met elkaar uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie of thee in het Titus Brandsma Memorial.
de data in 2016
6 oktober
3 november
1 december

zaterdag 26 maart 2016
overgenomen uit de Gelderlander

Nijmeegse Moskeeën willen aanslagen Brussel herdenken

De Nijmeegse moskeeën willen de slachtoffers van de aanslagen in Brussel herdenken met een vredesbijeenkomst in de stad. Ze hebben hiervoor alle kerkgenootschappen en vredesorganisaties uitgenodigd. "We willen een sterk signaal afgeven dat we als één samenleving met één stem, één gezicht terreur afwijzen", zegt Saïd Bouharrou, woordvoerder van de gezamenlijke moskeeën.

Vrijheid

"Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd in Brussel. Jood, moslim, christen of niet-gelovig: ieder mens van goede wil is geraakt door de verschrikkelijke beelden die ons dinsdag vanuit Brussel hebben bereikt. Maar juist nu moeten we de daders ook duidelijk maken dat ze onze vrijheid nooit kunnen afpakken."
De vredesbijeenkomst vindt zaterdagmiddag 26 maart 2016 plaats bij de Wereldvredesvlam op de Titushof bij het Keizer Karelplein, aanvang 14.00 uur.


zaterdag 12 december 2015

Breng je Licht
naar het Feest van het Licht

Steek op zaterdag 12 december je licht op en breng het wandelend met je club, vereniging, vriendengroep, je kinderen of op je eigen houtje naar Museumpark Orientalis. Alle wijken zijn uitgenodigd en ook de asielzoekers die in Heumensoord wonen. »» lees verder »»


10 oktober 2015

logo van de eerst lustrumviering van de wereldvredesvlam in Nijmegen

5 jaar WereldVredesVlam Nijmegen

In het hart van Nijmegen aan het Keizer Karelplein op de Titushof brandt sinds de plechtige ceremonie van 7 oktober 2010 permanent de WereldVredesVlam. De vlam herinnert ons allen aan ons vermogen om bij te dragen aan de vrede.

We vieren ons jubileum met een open evenement op 10 oktober waarbij iedereen welkom is. De dag begint met een optocht van plein 44 naar het Keizer Karelplein onder begeleiding van 'Pipes and Drums'. Op het Titushof zullen een aantal optredens zijn. Daniël Tjon geeft een rapoptreden, Joyce Scheeren gaat een mooi klassiek nummer zingen en Ishwana Clarke draagt zijn spoken word nummer 'Worth It’. Zijn collega Cees De Beer van Mensen Zeggen Dingen zal ook aanwezig zijn.

Daarnaast zijn er enkele sprekers, waaronder de oprichter van Elan Art en vredesambassadeur Massoud Rahee.
Wanneer: 10 oktober van 14:30 tot 17:30
Waar: Titushof bij het Keizer Karelplein
Evenement link: op facebook

donderdag 6 augustus 2015

met Sjoerd van der Goot

Sjoerd van der Goot vertelt verhalen met diep menselijke ervaringen»» lees verder »»


donderdag 2 juli 2015

met koor Olam Haba

Olam Haba zingt de wereld een beetje mooier en vrediger »» lees verder »»


donderdag 4 juni 2015

Zoektocht naar Vrede

Mariëtta overwoog over haar zoektocht naar Vrede »» lees verder »»


donderdag 5 maart 2015

De ‘Weg van Vrede’ loopt langs vredesgedachten – welvaart – gerechtigheid – vrijheid

De roep om vrede is van alle tijden …
In de vorige eeuw gingen we de straat op en riepen; “alle wapens de wereld uit” Ooit lazen wij in de oudtestamentische verhalen: En zij zullen zeggen; dan smeden wij onze zwaarden om tot ploegijzers, en oorlogen leren zij niet meer!

De roep om vrede is van alle tijden …
En toch moeten wij steeds weer opnieuw beginnen, omdat wij oorlog en gruwelijkheden blijven meemaken. …. Er is veel over vrede en veiligheid te zeggen, er is echter veel meer ‘aan vrede te werken’, aan vrede te doen, dagelijks om ons heen. Dat is ook de zin van het hier samen komen, rond de Vredesvlam. »» lees verder »»

Nieuws

22 februari 2016


De nagelaten leegte van het bombardement


Het wordt geleidelijk een vast gebruik dat de WereldVredesVlam aanwezig is bij de herdenking van het bombardement op Nijmegen. Om vooral de gedachten aan verbinding en vrede te ondersteunen hebben we een brandende vlam achtergelaten bij monument 'de Schommel'.


22 februari 2015


WereldVredesVlam aanwezig bij herdenking bombardement

WereldVredesVlam gedenkt het bombardement op Nijmegen


Vanmiddag was de WereldVredesVlam wederom aanwezig bij de herdenking van het bombardement op Nijmegen. Dit bombardement veroorzaakte letterlijk en figuurlijk een enorme kaalslag in de stad. Kinderen speelden vandaag de hoofdrol, ze maakten een prachtige loper en droegen die rond om de getroffenden te gedenken en dat deden ze ook in de verhalen die ze hadden opgehaald door zich te verdiepen in de geschiedenis. Zeer indrukwekkend!
Ik schreef er het volgende elfje over:
stilstaan
bij het
bombardement op Nijmegen
zoveel leegte liet het
na
Om de gedachten aan verbinding en vrede te benadrukken hebben we een brandende vlam achtergelaten bij monument 'de Schommel'.

Anita van Kempen7 oktober 2014

Hartelijke gefeliciteerd met het 4-jarig bestaan van de WereldVredesVlam in Nijmegen.

WereldVredesVlam in Nijmegen brandt vier jaar!


Hartelijke gefeliciteerd met het 4-jarig bestaan van de WereldVredesVlam in Nijmegen. Volgend jaar vieren wij ons eerste jubilieum en gaan daar zeker nadrukkelijk bij stilstaan.