Vrede is Nu

Our dream is as simple as it is ambitious:
one flame, uniting people, worldwide.

~ WorldPeaceFlame Foundation ~

Breng zelf je Licht naar het Feest van het Licht

op 12 december 2015 in Orientalis


Steek op zaterdag 12 december je licht op en breng het wandelend met je club, vereniging, vriendengroep, je kinderen of op je eigen houtje naar Museumpark Orientalis. Alle bewoners uit alle Nijmeegse wijken zijn uitgenodigd evenals de asielzoekers die in Heumensoord wonen.


Het Licht verenigt

Al die lichten die samenkomen, smelten op die zaterdag om 17.00 uur samen tot één symbol van Vrede en Hoop. Dat gebeurt in de woestijn van Museumpark Orientalis.
Organiseer op je heel eigen manier je tocht naar Orientalis en zorg dat je rond 16.30 uur in Orientalis kunt zijn.


WereldVredesVlam verenigt mee

Op deze simpele, maar naar we hopen, indrukwekkende wijze, maakt Orientalis een mooie start met haar Feest van het Licht, dat op13 december officieel wordt geopend. De wijkacties komen tot stand in samenwerking met De Walk of Wisdom en Zen Centrum Nijmegen. De WereldVredesVlam die centraal staat bij het Walk of Wisdom-initiatief wordt al eerder vanaf het plein voor het Titus Brandsma Memorial naar Orientalis gebracht.


Lichtfeest

Het idee om zo het Lichtfeest te beginnen vindt zijn realisatie al wanneer er van elke wijk van èn van Heumensoord tenminste één iemand is die zijn of haar licht naar Orientalis wil dragen. Maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als allerlei clubs, verenigingen, gezinnen en personen zich aangesproken voelen en meedoen. En mogelijk wandelen er ook meerdere vluchtelingen naar deze start van het Lichtfeest.


« terug naar inspiratiepagina «

het monument met de permanent brandende vlam aan de Titushof in Nijmegen