Vrede is Nu

Oorlog komt van twee kanten,
vrede ook.

~ Titus Brandsma ~

De WereldVredesVlam | World Peace Flame®

De WereldVredesVlam is een symbool van vrede, eenheid en vrijheid. We geloven in de vrijheid van iedereen om waar dan ook en op ieder moment bij te kunnen dragen aan vrede. De duizenden mensen die de WereldVredesVlam hebben aangestoken en brandend houden, zien de vlam als symbool hiervan.

Onze droom is eenvoudig en ambitieus: het ontsteken van een eeuwig brandende World Peace Flame in elke grote stad en besluitvormingscentrum in de wereld. Het is een droom die we vanaf 1999 koesteren toen onze eerste Vredesvlammen op alle 5 continenten werden aangestoken.

Iedere vlam is per vliegtuig naar het Verenigd Koninkrijk gebracht en in Wales samengebracht tot de World Peace Flame. Deze unieke gebeurtenis is mogelijk gemaakt door de steun en welwillendheid van velen, waaronder de militaire luchtmachten van verschillende landen en luchtvaartmaatschappijen die de vlammen naar Engeland hebben vervoerd.

De World Peace Flame brandt op dit moment in duizenden scholen, bedrijven, ziekenhuizen, kerken, tempels en bezinningscentra over de hele wereld. Het aantal World Peace Flames blijft groeien. De vlam wordt aan internationale leiders aangeboden en geïnstalleerd in monumenten en steden over de hele wereld.

Monumenten in Nederland

Het allereerste monument met een permanent brandende vlam vindt u tegenover het Vredespaleis in Den Haag.
Nadien volgden er nog acht in Nederland, waarvind sinds 2010 ook een in Nijmegen.

het ontsteken van de permanent brandende vlam in Nijmegen door vlnr: Mansukh Patel, Bert Jeene, Kees Waaijman en Savitri MacCuish

Op de foto steken vlnr gezien Mansukh Patel (medeoprichter van de WorldPeaceFlame), locoburgemeester Bert Jeene, Kees Waaijman (hoogleraar spiritualiteit en verbonden aan het Titus Brandsma Memorial) en Savitri MacCuish (directeur van de WorldPeaceFlame Foundation) de Vlam aan.