wereldvredesvlamnijmegen

Archief

06.05.20186 mei Dag van Bezinning. niet zonder de wereld Vredes Vlam

Wij hebben ons in de persoon van Anita van Kempen aangemeld voor de Dag van Bezinning van de Zen Peacemakers op 6 mei. We hebben ze laten weten dat Anita de WereldVredesVlam meeneemt en zij heeft aan hen  gevraagd of ze ruimte hebben in de wandeling om ook langs de Vlam te gaan. Iedereen is uitgenodigd om mee te lopen. 

 

03.05.20183 mei We zingen en reciteren 'het Gebed voor alle Noden' begeleid door Marion de Bont

donderdag 3 mei om 20.00 uur is onze maandelijkse ontmoeting rond de WereldVredesVlam. We hopen je te ontmoeten.

01.03.2018Ontmoeting rond Vlam. Op 1 maart komt mevr. Koenti Bhagoe (hindoestaanse? ) mantra’s zingen met ons.

Iedere eerste donderdag van de maand is er om 20.00 uur een kort samenzijn bij de Vlam. Dat begint met een klein cultureel intermezzo. Steeds door een andere persoon aan ons gegeven. Daarna staan we stil ieder op eigen wijze bij Vrede.

Deze keer zal Mw. Koenti Bhagoe alsnog bij ons hindoestaanse mantra's komen zingen. Als hindoestaanse afkomstig van Suriname begeleid ze in nijmegen ook rituelen en religieuse samenkomsten met haar zang. Daarna staan we zoals we gewoon zijn, even stil.  

05.04.20185 april Ontmoeting rond de Vlam, Maarten Noordzij komt voor ons spelen en zingen.

Maarten Noordzij is een bekende in bepaalde kringen rond en in Nijmegen. Als gitarist speelt hij echter ook intuïtief en zal bij ons op het thema Vrede zingen en spelen. 

22.02.201822 februari vergeten wij ook niet.

In Nijmegen is 22 februari toch een bijzondere dag die jaarlijks herdacht wordt. Ook wij zijn er weer aanwezig. 

Hier is de algemene uitnodiging. 

 

01.02.2018Ontmoeting rond de Vlam. Op 1 februari komt Anthoon Budel voorlezen uit eigen werk over Liefde en Compassie.

Iedere eerste donderdag van de maand is er om 20.00 uur een kort samenzijn bij de Vlam. Dat begint met een klein cultureel intermezzo. Steeds door een andere persoon aan ons gegeven. Daarna staan we stil ieder op eigen wijze bij Vrede. 

Deze keer zal Anthoon Budel voorlezen uit eigen werk. Anthoon Budel, initiatiefnemer van “La Lucas”, een onderneming voor vrede en compassie in de wereld van vandaag, leest voor uit zijn bundel compassieverhalen: ‘Liefde en compassie uitgelegd’. Zie betreft het initiatief ook zijn website www.lalucas.nl

20.09.201720 september 2017 De SunsetMarch

Op 20 september hebben we met de Wereld VredesVlam meegelopen in de sunsetmarch van de Oversteek. Deze speciale datum laten wij niet voorbij gaan.( op 20-9-1944 was het de echte oversteek waarbij 48 geallieerde soldaten zijn gesneuveld voor onze bevrijding.) Ook vrede van toen gaat ons nog aan het hart.

16.09.2017Wereldvredesweek Nijmegen 2017

Op 16 september hebben wij de wereldvredesvlam overhandigd aan Esther Appels de vredesambasadeur van Nijmegen 2017. Dit gebeurde bij de opening van de vredesweek 2017 in de Valkhofkapel. Deze heet voor 1 week de Vredeskapel.

De hele agenda daarvan zie je op hier  

22.02.2016De nagelaten leegte van het bombardement

Het wordt geleidelijk een vast gebruik dat de WereldVredesVlam aanwezig is bij de herdenking van het bombardement op Nijmegen. Om vooral de gedachten aan verbinding en vrede te ondersteunen hebben we een brandende vlam achtergelaten bij monument  'de Schommel'.

10.10.20155 jaar LustrumWereldVredesVlam Nijmegen

In het hart van Nijmegen aan het Keizer Karelplein op de Titushof brandt sinds de plechtige ceremonie van 7 oktober 2010 permanent de WereldVredesVlam. De vlam herinnert ons allen aan ons vermogen om bij te dragen aan de vrede.

We vieren ons jubileum met een open evenement op 10 oktober waarbij iedereen welkom is. De dag begint met een optocht van plein 44 naar het Keizer Karelplein onder begeleiding van 'Pipes and Drums'. Op het Titushof zullen een aantal optredens zijn. Daniël Tjon geeft een rapoptreden, Joyce Scheeren gaat een mooi klassiek nummer zingen en Ishwana Clarke draagt zijn spoken word op. Het nummer 'Worth It' . Zijn collega Cees De Beer van Mensen Zeggen Dingen zal ook aanwezig zijn.

Daarnaast zijn er enkele sprekers, waaronder de oprichter van Elan Art en vredesambassadeur Massoud Rahee.
Wanneer: 10 oktober 2015 van 14:30 tot 17:30
Waar: Titushof bij het Keizer Karelplein