wereldvredesvlamnijmegen

Archief

01.02.2018Ontmoeting rond de Vlam. Op 1 februari komt Antoon voorlezen uit eigen werk over Vredeliefendheid

Iedere eerste donderdag van de maand is er om 20.00 uur een kort samenzijn bij de Vlam. Dat wordt ingeleid met een klein cultureel intermezzo. Steeds door een andere persoon aan ons gegeven.

Deze keer Maarten Noordzij die meestal in een rockband speelt maar graag akoestisch werk leverd met zang. Spiritueel getinte songs over diepere thema's van het leven. Hij voelt zich thuis in een ruimdenkende religieuze context waarin vrede,universele gelijkwaardigheid en innerlijke verbondenheid worden bevestigd. Het gaat hem om de kernwaarden. 

20.09.201720 september 2017 De SunsetMarch

Op 20 september hebben we met de Wereld VredesVlam meegelopen in de sunsetmarch van de Oversteek. Deze speciale datum laten wij niet voorbij gaan.( op 20-9-1944 was het de echte oversteek waarbij 48 geallieerde soldaten zijn gesneuveld voor onze bevrijding.) Ook vrede van toen gaat ons nog aan het hart.

16.09.2017Wereldvredesweek Nijmegen 2017

Op 16 september hebben wij de wereldvredesvlam overhandigd aan Esther Appels de vredesambasadeur van Nijmegen 2017. Dit gebeurde bij de opening van de vredesweek 2017 in de Valkhofkapel. Deze heet voor 1 week de Vredeskapel.

De hele agenda daarvan zie je op hier  

22.02.2016De nagelaten leegte van het bombardement

Het wordt geleidelijk een vast gebruik dat de WereldVredesVlam aanwezig is bij de herdenking van het bombardement op Nijmegen. Om vooral de gedachten aan verbinding en vrede te ondersteunen hebben we een brandende vlam achtergelaten bij monument  'de Schommel'.

10.10.20155 jaar LustrumWereldVredesVlam Nijmegen

In het hart van Nijmegen aan het Keizer Karelplein op de Titushof brandt sinds de plechtige ceremonie van 7 oktober 2010 permanent de WereldVredesVlam. De vlam herinnert ons allen aan ons vermogen om bij te dragen aan de vrede.

We vieren ons jubileum met een open evenement op 10 oktober waarbij iedereen welkom is. De dag begint met een optocht van plein 44 naar het Keizer Karelplein onder begeleiding van 'Pipes and Drums'. Op het Titushof zullen een aantal optredens zijn. Daniël Tjon geeft een rapoptreden, Joyce Scheeren gaat een mooi klassiek nummer zingen en Ishwana Clarke draagt zijn spoken word op. Het nummer 'Worth It' . Zijn collega Cees De Beer van Mensen Zeggen Dingen zal ook aanwezig zijn.

Daarnaast zijn er enkele sprekers, waaronder de oprichter van Elan Art en vredesambassadeur Massoud Rahee.
Wanneer: 10 oktober 2015 van 14:30 tot 17:30
Waar: Titushof bij het Keizer Karelplein