wereldvredesvlamnijmegen

Nieuwsbericht

 

25.08.2019Vredeswandeling voor 20 jaar WorldPeace Flame

 

Om te vieren dat de World Peace Flame 20 jaar bestaat willen we graag samen met jou en heel veel anderen wandelen van Heerlijkheid in Beek, door de prachtige natuur de stad in tot bij het monument van de World Peace Flame Nijmegen op het plein voor de Titus Brandsma Memorial Kerk aan het Keizer Karel Plein.

 

Verzamelen

vanaf 13.15 uur bij het beginpunt van Heerlijkheid Beek aan de oude Holleweg. Dit is vlak voor het Fletcher Parkhotel Valmonte in Berg en Dal

Vertrek

13.30 uur

Einde wandeling

17.00 uur

Kosten

geen kosten. Wel graag donatie voor het medische zorg project 

Lengte wandeling

ongeveer 12 km

Organisator

Geertje la Riviere & Henk Kieviet

Deelname

na aanmelding bij Geertje geertjelariviere@gmail.com


 

De World Peace Flame symbool van eenheid en verbondenheid

De vlam is door de eeuwen heen een symbool van eenheid, dat het meest waardevolle in jou aanraakt. Het is de diepe vreugde en vrede in jou. De vlam vertegenwoordigt de ziel in ons allemaal, het is dat wat we met elkaar gemeen hebben. Een enkel licht dat je aansteekt verbind je met alle mensen. Vanuit dit idee van verbinding en vrede is precies 20 jaar geleden de World Peace Flame tot stand gekomen, door het samen voegen van zeven vredesvlammen uit Europa, Amerika, Afrika, Australië en het Midden Oosten. De grondleggers en hun collega’s vertellen er over in dit filmpje.

 

Feestelijke wandeling

Het wordt een feestelijke wandeling met elkaar waarin we op een lichte manier stil staan bij het thema ‘Vrede begint bij jezelf’. Dat doen we door met elkaar te wandelen, van de natuur te genieten, het licht door te geven, Dru yoga te doen, te mediteren, te praten met elkaar, te ontspannen en door informatie te delen. Je gaat naar huis met een diepere kennis over jezelf, wat voor jou vrede is en hoe je dat kunt toepassen in je leven van alledag.

 

Vrede begint bij jezelf

Vrede is niet iets wat gaat over een ver land of je overburen, vrede draag je in je en daar kun je zelf de verantwoordelijkheid voor nemen door de dingen te doen die maken dat je die innerlijke vrede kunt ervaren. Vanuit de vrede in jezelf kun je anderen ook helpen om hun eigen vrede te vinden. Zo maken we een wereld van vrede, door te beginnen bij onszelf. Dat gaan we doen 28 juli, wandelen met onze eigen vrede.

 

De World Peace Flame maakt medische zorg in India mogelijk

De World Peace Flame Foundation organiseert Medical Camps in Gujarat, India. Een team van vrijwilligers gaat naar de allerarmsten in de dorpen waar geen medische zorg is om de mensen daar te onderzoeken en de juiste medische zorg te geven. Zo hebben al vele vele mensen hun zicht terug gekregen door een staaroperatie. Meer over de Medical Camps is te zien in dit filmpje Tijdens de wandeling kun je een donatie geven voor dit project.

 

Praktisch

Deelname na opgave via geertjelariviere@gmail.com. Daarna krijg je een bevestiging met nadere informatie. Met vragen of voor overleg kun je ook mailen.

 

We wandelen ongeveer 12 km. Je hebt geen ervaring nodig met (Dru) yoga of meditatie. Na overleg is halverwege of aan het eind instromen ook een mogelijkheid, bv als de wandeling te ver voor je is.

Deelname is kosteloos. Het is fijn als je een donatie wilt geven om de Medical Camps te ondersteunen.

 

#development
47.5
745
31
44.222.125.114