Vrede is Nu

Oorlog komt van twee kanten,
vrede ook.

~ Titus Brandsma ~

Werkgroep & missie

De stichting Werkgroep WereldVredesVlam Nijmegen zet zich belangeloos in om de Nijmeegse WereldVredesVlam brandend te houden, het monument te onderhouden en het verhaal van Vrede verder te vertellen. Dit doet zij samen met het Titus Brandsma Memorial en de World Peace Flame Foundation. Met het monument op de Titushof geeft de Stichting Werkgroep WereldVredesVlam Nijmegen een impuls aan ont'moet'en, ongeacht culturele of religieuze achtergrond: een brug naar vrede. Het monument van de WereldVredesVlam is een plaats waar mensen graag naar toegaan voor een moment van stilte en bezinning temidden van de hectiek van alledag.

Wij laten ons inspireren door vele bruggenbouwers en vredestichters, zoals Titus Brandsma die in 2005 uitgeroepen werd tot Grootste Nijmegenaar aller tijden. De "Vredesapostel", zo staat het op het informatiebord bij de plaquette van Titus op het plein.

Peace cannot be delegated but begins with you and me and the choices we make today.

~ Savitri MacCuish, directeur van World Peace Flame Foundation ~

stichting Werkgroep WereldVredesVlam Nijmegen

De stichting is fiscaal erkend als een 'algemeen nut beogende instelling' (ANBI). De stichting is ingeschreven bij de kvk onder nr: 09172958, RSIN: 818255377.
Wij zijn geheel afhankelijk van donaties, die dan ook erg welkom zijn.
Uw gift is aftrekbaar van de Belastingen. Wilt u ons steunen? U kunt uw donatie of periodieke betaling (begunstiger) overmaken op bankrekening: NL48 RABO 010.37.64.844 ten name van: "Stichting Werkgroep WereldVredesVlam Nijmegen".
Hartelijk dank voor uw bijdrage om de Vlam brandend te houden!